MINIMAL
ARMCHAIRS
HOT SALE
UP TO 70%
YELLOW
TREND SOFA
NEW COLLECTION
Featured Products
ULLAMCORPER PARTURIENT
ABOUT OUR FACTORY
COMPANY HISTORY & FACTS
۱. SAGITTIS RIDILUS VESULUM
Praesent a nostra lacus aliquet torquent molestie class ullamcorper leo vulputate ut nascetur sociis mus a mi sem conubia.
۲. EUISMOD PORTA LIGULA
Praesent a nostra lacus aliquet torquent molestie class ullamcorper leo vulputate ut nascetur sociis mus a mi sem conubia.
۳. FUSCE RIDICULUS SCELERIS
Praesent a nostra lacus aliquet torquent molestie class ullamcorper leo vulputate ut nascetur sociis mus a mi sem conubia.
۴. ELEIFEND MAURIS VOLUTPAT
Praesent a nostra lacus aliquet torquent molestie class ullamcorper leo vulputate ut nascetur sociis mus a mi sem conubia.
FEATURED POSTS
Furniture Magazine
تفاوت فرمت های “heif و heic” چیست؟
دو فرمت heif و heic یکی از فرمت های تصاویر با حجم کمتر نسبت به سایر فرمت ها هستند که در این گزارش به بررسی تفاوت های “heif و heic” خواهیم پرداخت.
بررسی تفاوت های فرمت heif و heic
در سال ۲۰۱۷ کمپانی بزرگ و شناخته شده اپل از فرمتی جدید به نام (High-Efficiency Image Container (HEIC را در iOS 11 و سیستم عامل مک نسخه High sierra را به کار گرفت. جالب است بدانید که میزان حجمی که این فرمت می تواند از سیستم عامل شما بگیرد، نصف فرمت JPG می باشد و از ویژگی های مختلفی پشتیبانی می کند. از این رو heic یکی از فرمت های جدید فایل های تصویری است که شاید اکثر ما اطلاعاتی در مورد آن نداشته باشیم.
با این حال زمانیکه این فرمت توسط اپل رونمایی شد، اپل اعلام کرد که هدف این فرمت جدید تصاویر، ایجاد جایگزینی برای فرمت JPG می باشد. اما از طرفی دیگر فرمتی در این زمینه به نام فرمت heif وجود دارد که همیشه با فرمت heic همراه است و در مورد این فرمت نیز شاید اطلاعاتی نداشته باشیم. به همین دلیل ما قصد داریم در ادامه این گزارش از بخش تکنولوژی هفت خط به تفاوت های دو فرمت heif و heic بپردازیم. همراه ما باشید.
فرمت heic چیست؟
اگر شما آیفون یا آیپد دارید، اگر تصویری را با دوربین ثبت کنید، فرمتی که در گوشی آیفون و یا آیپد شما برای تصویر ثبت شده درنظر گرفته خواهد شد، فرمت heic می باشد که به عنوان پسوند در پشت فایل ثبت شده قرار خواهد گرفت. اما این فرمت، یک فرمت هدفمند بوده است چرا که اصلی ترین هدف آن این بود که حجم تصاویر کمتر شود و در نهایت حجم کمتری از حافظه گوشی گرفته شود.
اما اگر تجربه کار با رابط کاربری iOS را داشته باشید، حتما تصاویر متحرک را دیده اید که برای مثال شما با دوربین قصد دارید از یک سوژه تصویری را ثبت کنید. در این مرحله اگر وارد گالری شوید، دستتان را روی عکس نگه دارید، صحنه ای از آن عکس انداخته اید چیزی همانند یک فیلم خواهد بود که این به لطف فرمت heic می باشد که چنین قابلیتی را می تواند به سیستم عامل های شرکت اپل اضافه کند.
با این وجود اگر گوشی یا تبلت اپل را دارید ولی سیستم عامل کامپیوتر شما ویندوز است، لازم به ذکر است که در سیستم عامل ویندوز فرمت heic بصورت خودکار به فرمت jpeg تبدیل خواهد شد و به همین دلیل در قسمت بالا گفته شد که این فرمت می تواند به سادگی پشتیبانی شود که دستگاه هایی که این فرمت را پشتیبانی می کند، عبارتند از؛
macOS High Sierra and above
اندروید P و بالاتر
iOS 11 به بالا
ویندوز ۱۰
فرمت heif چیست؟
فرمت heif نسبت به فرمت JPEG از هر سمت و سو یک قدم جلو تر است و این بدین معناست که می تواند تصاویر را با حجم کمتری در گوشی یا تبلت شما ذخیره کند.این دسته از تصاویر با پسوند heif ذخیره می شوند و علیرغم این فرمت، فرمت heic نیز از فرمت JPEG حجم کمتری دارد و علاوه بر حجم کمتر، کیفیت بهتری نیز دارد. بطور کلی حجم فایل های heif حدودا نصف JPEG است و اما کیفیت بهتری دارند!
اما این تنها تفاوت این فرمت با سایر فرمت ها نیست چرا که این فرمت قابلیت هایی را دارد که سایر فرمت ها ندارند! برای مثال می توانند کیفیت و شفافیت بالاتری را ارائه دهند که بی شک برای هر یک از ما بسیار جالب است چرا که می توانیم تصاویر ثبت شده را با کیفیت و وضوح بالاتری مشاهده کنیم.
مقایسه دو فرمت HEIF و HEIC
حال در مورد دو فرمت بالا که توضیحات حامع و کلی داده شد، در اینترنت می توانید به اطلاعات زیادی برسید و این در حالیت که همیشه همراه یک دیگر هستند و قابلیت های یکسانی دارند و در صورت عدم وجود یکی از این دو فرمت، فرمت دیگر جایگاه آنرا خواهد گرفت و به همین دلیل به نظر میرسد که هر دو برای کاربران بدون تفاوت هستند.
اما در اصل تفاوت هایی بین این دو فرمت وجود دارد که شما می توانید از آن استفاده کنید! برای مثال فرمت heif یک نوع قالب برای ذخیره تصاویر می باشد و این در حالی است که از طرف دیگر، فرمت heic می تواند از فایل های تصویری و ویدیویی پشتیبانی کند و از این رو قابلیت Lice photos را در سیستم عامل iOS مدیون این قابلیت می باشد. این تنها تفاوت اصلی میان این فرمت می باشد.
شرایط فروش ایران خودرو ویژه دی ۹۸
-
ارسال شده توسط
وحیدرضا کاظمی
- ۰ نظرات
آشفتگی بازار خودرو بیتردید از اتفاقات مهم سال گذشته در این حوزه محسوب میشود. البته این آشفتگیها را نمیتوان بیارتباط با وضعیت تولید در شرکتهای خودروساز دانست. با توجه به نوسانات نرخ ارز در سه ماهه پایانی سال ٩۶ و همچنین خروج آمریکا از برجام و وعده بازگشت تحریمها شاهد بودیم که تحرک در خطوط تولید خودروسازان از اردیبهشت ٩٧ به تدریج رو به کاهش گذاشت به طوری که میزان خودروهای تولید شده در سال گذشته نسبت به سال ٩۶ کاهش قابل توجهی داشته است.
نکات مهم برای دور جدید ثبت نام ایران خودرو:
بر اساس بخشنامه فروش، ایران خودرو با هدف جلوگیری از ثبت نام واسطه ها و افزایش امکان ثبت نام برای مصرف کننده نهایی خودرو در همکاری مشترک با شرکت سایپا، فیلتر جدیدی به فیلترهای قبلی اضافه نموده است، براین اساس مشتریانی که در ۱۸ ماه گذشته در شرکت های ایران خودرو و سایپا اقدام به ثبت نام نموده اند مجاز به ثبت نام در این بخشنامه نیستند، در صورت ثبت نام مغایر با این شرط و شروط مندرج در قواعد و ضوابط بخشنامه، ثبت نام مشتری از سوی شرکت ایران خودرو یک طرفه ابطال و وجه ایشان مسترد خواهد شد.
- در راستای اطلاعات بیشتر در خصوص این شرایط فروش ایران خودرو اطلاعیه ای منتشر شده که نکات مهم آن به شرح زیر است:
- واریز ۵۰ میلیون تومان در زمان ثبتنام اینترنتی و پرداخت باقیمانده مبلغ حداکثر ۴۸ بعد خواهد بود.
- چک باید متعلق به خریدار باشد و امکان دریافت چک شخص ثالث نیست.
- چکها باید مربوط به طرح سامانه صیاد و فاقد برگشتی باشند.
- در صورت عدم تایید اعتبارسنجی چکها قرارداد غیرفعال می شود.
- در صورت تایید اعتبارسنجی، از طریق پیامک به اطلاع مشتری میرسد.
- ظرفیت ثبت نام ایران خودرو در این شرایط فروش برای هر کد ملی از کل بخشنامه یک دستگاه خودرو است.
- امکان ثبتنام تنها برای مشتریانی که در ۱۸ ماه گذشته در ایران خودرو و سایپا ثبتنام خودرو نداشتهاند وجود دارد.
- مراجعه به نمایندگی پس از ثبتنام، جهت انجام سایر مراحل ثبتنام لازم است.
- فک رهن سند خودرو زودتر از موعد چکها امکانپذیر نیست.
ثبت نام ایران محصولات ایران خودرو آسان تر می شود [به روز رسانی]
ایران خودرو به منظور بهبود سیستم فروش و فراهم کردن فرصت برابر ثبت نام برای مشتریان واقعی، قابلیتهای امنیتی و مکانیسمهای کنترلی موجود در روش فروش اینترنتی را ارتقا داده است.
کند شدن مقطعی فرآیند ثبت نام ناشی از اعمال محدودیتهای منطقی با هدف کنترل ترافیک های غیرمعمول، سبب گلایهمندی برخی کاربران سایت فروش شده اما در نهایت مشتریان موفق به ثبت نام در برنامه فروش محصولات ایران خودرو شدهاند.
از این رو پایگاه اطلاع رسانی این شرکت در اطلاعیهای ضمن پافشاری بر حفظ حقوق مشتریان، بر لزوم بهبود فرآیند ثبت نام تاکید داشته و عنوان کرده به زودی با اجرای تغییراتی در مکانیزم فروش و اخذ مصوبه مراجع ذیربط، امکان ثبت نام برای متقاضیان در سراسر کشور حتی با حداقل امکانات ارتباطی، تسهیل میشود.
در این اطلاعیه تصریح شده، بهبودهای اعمال شده در سیستم با هدف ارتقای سایت فروش ایران خودرو اعمال شده و رضایت مشتریان را دنبال میکند.
تعمیر کنسول بازی
کنسول های بازی یکی از پر مصرف ترین و محبوب ترین گجتهای دنیای دیجیتال می باشند که اغلب کاربران از سرویس این محصول نا آگاه بوده و تا جایی که این محصول دچار مشکل نشده از آن استفاده میکنند .
گرما ، گرد و غبار ، سرویس نشدن به موقع و نوسانات برق از مهم ترین عوامل ایجاد خرابی در کنسول های بازی می باشد که این مشکلات بر روی پنل دستگاه با چراغ های دستگاه نمایش داده میشود که بعضی از آنها به گوش افراد خورده است .
مثل ارور ۳ چراغ ، ارور ۲ چراغ ، ارور چراغ نارنجی ، ارور چراغ قرمز و …
این خرابی ها بیشتر در چیپ های دستگاه ها میباشد که نیاز به ریبال یا ریسولد و یا تعویض چیپ دارند که برای انجام این تعمیرات نیاز به دستگاه BGA می باشد.
برخی از خدمات تعمیرات حرفه ایی کنسول های بازی در واران الماس که شامل :
- برطرف کردن مشکل تغذیه و روشن نشدن انواع کنسول بازی
- برطرف کردن مشکل اجرا نکردن بازی یا نخواندن دیسک توسط کنسول
- سرویس تمامی کنسول های بازی و رفع ایراد داغ کردن بیش از حد آنها
- تعمیر و تعویض چیپ و دیگر قطعات کنسول ها به صورت تمام اتوماتیک توسط دستگاه BGA
- تعمیرات تخصصی پلی استیشن Playstation 4
- تعمیرات تخصصی پی اس PS Vita
- تعمیرات تخصصی ایکس باکس Xbox 360
- تعمیرات تخصصی ایکس باکس Xbox One
- تعمیرات تخصصی ایکس باکس Xbox One s
- تعمیرات تخصصی نینتندو Nintendo Switch
تعمیر فوق تخصصی و سرویس PlayStation4
- عیب یابی مدار و تعمیر مدار خاموش
- تعویض و ریبال : APU , RAM , SOUTH BRIDGE
- تعمیر و رفع هنگ و فریز
- تعمیر برد اصلی ، optic ، آداپتور ، کنترلر ، دوربین
- تعمیرچراغ آبی چشمک زن و خاموش شدن ناگهانی
- تعمیر و تعویض HDMI
- تعویض پاور
- رفع ایراد دور بالای مداوم فن
- تعویض USB
- تعمیر و سرویس درایو دستگاه
تعمیر فوق تخصصی و سرویس XBOX ONE
- تعمیر و رفع کلیه ایرادات XBOX ONE
- تعویض و ریبال : APU , RAM , SOUTH BRIDGE , NAND
- تعمیر و رفع هنگ و فریزو خاموش شدن ناگهانی
- تعمیر برد اصلی ، درایو نوری ، آداپتور ، کنترلر ، کینکت و ….
تعمیر فوق تخصصی و سرویس XBOX 360
- عیب یابی و سرویس مدار
- رفع ایراد یک ، دو ، سه و چهار چراغ قرمز
- رفع ایراد هنگ یا فریز کردن کنسول
- رفع ایراد اجرا نکردن بازی
- رفع ایراد کانکت نشدن دسته
- تعویض optic phat و optic slim
- تعویض درایو های phat و slim
- تعویض لنز و موتور درایو
- تعویض جای USB
- تعویض موتور درایو
- تعویض هارد
- تعمیر و تعویض HDMI
- تعمیر آداپتور
- تعمیر کینکت
- تعمیر E74
- آپدیت درایو و کنسول
- نصب انواع بازی
- . . .
انواع کابل HDMI ؟
هنگام خرید یک کابل HDMI احتمالا با اعدادی مانند ۱.۳، ۱.۴ و … برخورد کرده اید. این پسوندها چه مفهومی می توانند داشته باشند؟ کابل HDMI را می توان بر اساس مشخصات ساختاری و ویرایش های متعددی که از ابتدا تاکنون به بازار آمده دسته بندی کرد
بر اساس تاریخچه تولید، انواع کابل HDMI به شرح زیر هستند:
HDMI 1.0: کابل HDMI نخستین بار در سال ۲۰۰۲ با قابلیت انتقال بیش از ۱۶۵ میلیون پیکسل در ثانیه و با ۷ کانال مجزای ۲۴ بیتی با فرکانس ۱۹۲ کیلوهرتز برای انتقال سیگنال های صوتی به بازار عرضه شد. حداکثر نرخ ارسال داده در این نسخه ۴.۹ گیگابایت در ثانیه بود.
HDMI 1.1: این نسخه در سال ۲۰۰۴ با هدف پشتیبانی از DVD Audio به بازار آمد و سایر مشخصات آن با نسخه قبلی (HDMI 1.0) مشابه بود.
HDMI 1.2: در سال ۲۰۰۵ میلادی نسخه جدیدی از رابط HDMI با هدف ارتباط با کامپیوترها، پشتیبانی از منابع صوت و تصویر ولتاژ پایین و دیسک های نوری Super Audio به بازار عرضه شد. مابقی مشخصات این کابل با نسخه های پیشین برابر بود. در نسخه دیگری با عنوان HDMI 1.2a ویژگی CEC نیز به آن افزوده شد که امکان کنترل الکترونیکی مصرف کننده را برای کاربران فراهم می کرد. با این وجود، این ویژگی به خوبی استانداردسازی نشد و محصولات کارخانه های مختلف تنها با برندهای خود کار می کردند.
HDMI 1.3: این ویرایش در سال ۲۰۰۶ معرفی شد و صوت و تصویر را از طریق یک کابل تک با پهنای باند ۱۰.۲ گیگابایت در ثانیه انتقال می داد. این نسخه با پشتیبانی از دقت ۳۰، ۳۶ و ۴۸ بیت برای عمق رنگ ها، کیفیت تصاویر ارسالی را افزایش داد. همچنین در این ویرایش از فرمت های صوتی Dolby True HD و DTS-HD و فرمت استاندارد رنگ XVYCC پشتیبانی می کرد. در این نسخه کانکتور جدیدی با نام HDMI Type C “mini” به منظور ارتباط با وسایلی نظیر دوربین های فیلمبرداری معرفی شد.
HDMI 1.4: این ویرایش در سال ۲۰۰۹ معرفی شد و در واقع تفاوتی با نسخه پیشین نداشت و تنها قابلیت هایی نظیر پشتیبانی از ۳D و شبکه به آن افزوده شد.
HDMI 2.0: در سال ۲۰۱۳ نسخه HDMI 2.0 با قابلیت انتقال تصویر با سرعت ۱۸ گیگابایت بر ثانیه به بازار عرضه شد که امکان مشاهده تصاویر با کیفیت ۴K با Deep Color (۱۰ or 12-bits per channel) را فراهم می کرد. در این نسخه امکان ارسال ۲ ویدئو به یک نمایشگر، تحویل همزمان چهار جریان صدا به چند کاربر و انتقال صوتی ۳۲ کانال غیرفشرده با فرکانس ۱۵۳۶ کیلوهرتز نیز ایجاد شد. همچنین، این ویرایش از فناوری CEC به منظور کنترل تجهیزات الکترونیکی و ارسال فرمان به آنها نیز پشتیبانی می شود.
انواع کانکتورهای کابل HDMI
HDMI نوع A: این رابط با معرفی اولین نسخه
از رابط HDMI در سال ۲۰۰۲ تاکنون به عنوان کانکتور استاندارد HDMI شناخته
می شود. این کانکتور از ۱۹ پین برخوردار است و ابعاد قسمت نری آن ۱۳.۹ در
۴.۴۵ میلیمتر است. سر مادگی نیز ابعادی به اندازه ۱۴ در ۴.۵۵ میلیمتر دارد.
HDMI نوع B:
این کانکتور نسبت به نوع استاندارد از پین های بیشتری برخوردار است و با
۲۹ پین برای وضوح بالای نمایشگرها در نظر گرفته شده است. با این وجود،
کانکتور نوع B در هیچ محصولی تاکنون به کار نرفته است.
HDMI نوع C:
این کانکتور که با نام مینی نیز شناخته می شود ابعادی به اندازه ۱۰.۴۲ در
۲.۴۲ میلیمتر دارد و همانند مدل استاندارد از ۱۹ پین برخوردار است و با کمک
یک مبدل به راحتی می تواند به کانکتورهای نوع A نیز متصل شود. این کانکتور
در نسخه HDMI 1.3 توسعه یافت و برای تجهیزاتی با اندازه کوچک مانند تبلت
ها در نظر گرفته شد.
HDMI نوع D: جدیدترین عضو
خانواده کانکتورهای HDMI با نام میکرو شناخته می شود که از HDMI 1.4 معرفی
شد. این نسخه برای اتصال به دستگاه های کوچک نظیر تلفن همراه مورد استفاده
قرار می گیرد.
مقایسه امکانات و قابلیت های کنسولهای PS4 و Xbox One (اکس باکس وان)
با وجود بهینه سازی و به روز رسانی مدوام کامپیوتر های شخصی و افزایش قدرت پردازشی و گرافیکی تبلت ها، همچنان برخی از کاربران به خرید کنسول های بازی تمایل دارند. با وجود محدودیت هایی که نسبت به کامپیوتر های شخصی وجود دارد، اما کاربرانی هستند که این کمبود ها را با قیمت بالایی به جان خریدارند و حتی مدت زیادی برای رونمایی از یک کنسول یا بازی جدید در انتظار می مانند. نسخه قبلی کنسول بازی کمپانی سونی با نام پلی استیشن ۳، در تاریخ یازده نوامبر سال ۲۰۰۶ معرفی شد و از این زمان حدود ۷ سال می گذرد. تنها کافی است به این مسئله فکر کنید که به عنوان یک کاربر کامپیوتر شخصی، مدت زمان ۷ سال برای دریافت نسخه ای جدیدتر از قطعات در انتظار بمانید، در این لحظه به صبر و بردباری دوستداران کنسول بازی حسادت خواهید کرد. با وجود به روز رسانی سالانه و حتی در مدتی کوتاه تر برای تجهیزات یک کامپیوتر شخصی، همچنان شاهد میل فراوان کاربران نسبت به حضور محصولات جدید در بازار هستیم. اگر فکر می کنید صبر هفت ساله برای انتشار یک کنسول بازی جدید، زمان زیادی است، باید بدانید که کنسول اکس باکس وان، هشت سال پس از اکس باکس ۳۶۰ وارد بازار می شود و کاربران دوستدار کنسول مایکروسافت، از تاریخ ۱۲ می سال ۲۰۰۵ تاکنون رنگ یک کنسول جدید را ندیده اند. به هر صورت پس از صبر هفت و هشت ساله برای یک کنسول بازی جدید، انتظار می رود که پیشرفت های قابل ملاحظه ای از نظر سخت افزاری و نرم افزاری و همچنین پشتیبانی کمپانی سازنده حاصل شود. با ما همراه شوید تا با تمامی پیشرفت-های سخت افزاری و نرم افزاری دو کنسول بازی جدید اکس باکس و پلی استیشن آشنا شوید.
پلی استیشن ۴
پلی استیشن ۳ یک سال پس از اکس باکس ۳۶۰ روانه بازار شد و دلیل این تاخیر هم وجود فناوری کینکت در اکس باکس بود که به شکل قابل توجهی، کاربران را به سمت خود جذب کرده بود. به همین دلیل، سونی وادار به عقب نشینی شد تا روی کنسول بازی خود بیشتر فکر کند و با استفاده از فناوری و قابلیت های جدید، مچ حریف را بخواباند. پلی استیشن ۳ پس از رونمایی از نسخه اولیه، دو بار در سپتامبر ۲۰۰۹ با ارائه نسخه Slim و در اواخر سال ۲۰۱۲ با ارائه نسخه Super Slim، از نظر ظاهری دچار تغییر و تحول شد (البته مشکل صدای زیاد هنگام روشن شدن نیز در مدل Slim برطرف شد). مدتی قبل هم نسخه چهارم کنسول بازی پلی استیشن وارد بازار شده که می توانید مشخصات سخت افزاری آن را در جدول زیر مشاهده کنید.
اجزاء
مشخصات
پردازنده مرکزی
هشت هسته ای ۶۴ بیتی AMD Jaguar
پردازنده گرافیکی
موتور گرافیکی AMD Radeon GCN با ۱۸ واحد پردازشی و سرعت ۱.۸۴ ترافلاپ
حافظه
هشت گیگابایت از نوع GDDR5 با فرکانس ۵۵۰۰ مگاهرتز
درایو نوری
بلوری درایو با سرعت ۶X
ورودی و خروجی
پورت USB 3.0 و AUX
امکانات ارتباطی
بلوتوث نسخه ۲.۱
پورت شبکه اترنت گیگابیتی
شبکه بیسیم ۸۰۲.۱۱ b/g/n
خروجی تصویری
HDMI
همان طور که در جدول شماره ۱ مشاهده کردید، از نظر سخت افزاری، کنسول PS4 (تصویر ۱) حرف های زیادی برای گفتن دارد، اما همواره باید امکاناتی نیز در نظر گرفته شود تا این قدرت به خوبی در اختیار کاربران قرار گیرد و آنها بتوانند این سرعت را درک کنند.
کنسول ps4
کنترلر DualShock4
در یک کنسول بازی، مهم ترین نقش توسط دسته بازی یا کنترلر انجام می گیرد و راحتی استفاده از آن در میزان رضایت کابران بسیار تاثیرگذار است. کنترلر مورد استفاده در پلی استیشن ۴ با نام DualShock 4 (تصویر ۲) شناخته می شود که ابعاد آن برابر با ۱۶۲ (طول) × ۵۲ (ارتفاع) × ۹۸ (عرض) میلی متر است که وزن کلی آن را به ۲۱۰ گرم می رساند.
کنترلر پلی استیشن ۴
کلید های بسیار متنوعی روی DualShock4 قرار گرفته که شامل کلید های PS، Share، Options، کلید های جهت نما به چهار سمت، کلید های حرکتی (مربع، دایره، مثلث، ضربدر)، کلید صفحه لمسی، استیک های راست و چپ و در نهایت چهار کلید ترکیبی R1/L1/R2/L2 می شود. تاچ پد که در قسمت بالا قرار گرفته، قادر به شناسایی به دو لمس در دو نقطه (دو انگشت) خواهد بود و ظاهری جالب به کنترلر پلی استیشن ۴ بخشیده است. سیستم حسگر حرکتی شش محوره که شامل سه محور بر اساس ژیروسکوپ و سه محور بر اساس شتاب سنج می شود، نسبت به کوچک ترین حرکت شما واکنش نشان خواهد داد و این واکنش ها به صورت دستور به سمت پردازنده گرافیکی و پردازنده مرکزی منتقل می شوند. یک نوار نورانی به رنگ آبی (قابل تغییر به رنگ های تعریف شده در کنسول) وظیفه نشان دادن وضعیت فعالیت را بر عهده دارد (تصویر ۳)
کنترلر پلی استیشن ۴
و در DualShock4 علاوه بر این موارد، یک بلندگوی داخلی Mono و سیستم لرزاننده نیز وجود دارد. ارتباط میان کنترلر و کنسول به صورت بی سیم و توسط رابط بلوتوث نسخه ۲.۱ صورت می گیرد و توان مورد نیاز نیز توسط یک باتری قابل شارژ داخلی لیتیوم یون با ظرفیت ۱۰۰۰ میلی آمپر تامین می شود. باتری توسط کابل USB شارژ می شود و نکته قابل تامل، غیر قابل تعویض بودن باتری دوال شوک ۴ است. در خصوص طول عمر باتری نسبت به نسل گذشته، باید با ناامیدی کامل اشاره کنیم که طول عمر ۳۰ ساعته در DualShock3 به ۷ تا ۸ ساعت در نسخه جدید کاهش یافته که این مسئله، بیشتر به وجود تعداد کلید های بیشتر، صفحه لمسی و نوار نورانی ارتباط دارد. مهم ترین تغییر و بهینه سازی نسبت به DualShock3، تغییر برآمدگی روی استیک به حالت حفره است تا انگشت شست شما به سادگی در مدت طولانی روی استیک ها باقی بماند.دو کلید جدید Options و Share در گیم پد پلی استیشن ۴، در دو سمت بخش لمسی قرار گرفته اند و به دلیل ساختار کلید ها، نیاز به فشار بیشتری برای استفاده از آنها نیاز است. همچنین کلید Play Station در مرکز و بین دو استیک قرار گرفته که این مورد نیز تغییری جدید به شمار می رود. تمامی تغییرات صورت گرفته در گیم پد، سبب افزایش کارآیی و راحتی شما در بازی هایی شده که نیاز به تعویض سلاح (مانند بازی Kill Zone: Shadow Fall) در آنها وجود دارد.
دوربین و سنسور تشخیص حرکت
سنسور تشخیص حرکت و دوربین (تصویر ۴) شامل دو لنز با فوکوس ثابت F2.0 می شود که قادر به ثبت ویدئو در حداکثر وضوح ۸۰۰×۱۲۸۰ پیکسل و نرخ ۶۰ فریم در ثانیه خواهد بود.
کنسول ps4
در حقیقت سنسور تشخیص حرکت پلی استیشن ۴، به نوعی نسخه مشابه با سنسور Kinect مایکروسافت به شمار می رود. برای ثبت ویدئو و تصویر، تنها باید در فاصله حداکثر ۳۰ سانتی متر و زاویه ۸۵ درجه ای از سنسور قرار بگیرید. دو مشکل بسیار بزرگ در سنسور تشخیص حرکت PS4 وجود دارد که شامل دستورات محدود و بدون پاسخ ماندن دستورات تعریف شده در رابط کاربری است. به نظر می رسد که سونی روی حساسیت سنسور، زمان زیادی صرف نکرده و این مسئله سبب رفتار دیوانه وار آن شده است. با این وجود در مقایسه با Kinect در کنسول اکس باکس، وضعیت وضوح تصاویر و همچنین امکانات جانبی در دوربین PS4 در سطح بالاتری قرار می گیرد. سنسور و دوربین فاقد تجهیزات IR هستند و برای فعالیت مناسب هر دو، نیاز به محیطی با میزان نور مناسب دارید. قابلیت ساخت و ورود به حساب کاربری با استفاده از سیستم تشخیص چهره به همراه امکان ساخت چند حساب کاربری برای اعضای خانواده وجود دارد. مراحل ساخت و ورود به حساب کاربری با استفاده از سیستم تشخیص چهره در مدت زمان بسیار کوتاه و طی مراحل آسانی امکان پذیر است که از این حیث، PS4 امتیاز خوبی کسب می کند.
رابط کاربری و امکانات نرم افزاری
در بخش نرم افزاری، پلی استیشن ۴ به صورت هوشمندانه برخورد می کند و بر اساس Like و Dislike های شما و امتیازاتی که به بازی های متفاوت اعطا می کنید، سطح علاقه مندی شما به ژانر های مختلف را بررسی و سعی می کند اخبار و تصاویر را بر اساس علاقه مندی کاربران دسته بندی کند. همچنین قادر خواهید بود تا اطلاعات مربوط به بازی های مورد علاقه خود را با دوستانتان به اشتراک بگذارید و به سادگی اطلاعات منتشر شده توسط دیگران را مشاهده کنید. حتی قادر خواهید بود Gam Play دوستان خود را در یک بازی خاص مشاهده کنید و اطلاعات جدیدی را برای سپری کردن مراحل بازی به دست آورید. قابلیت چند وظیفه ای پلی استیشن ۴ به دلیل سخت افزار قدرتمند، پیشرفت بسیاری داشته و در هنگام دانلود عنوان های مورد نظر، می توانید به انجام بازی مورد علاقه خود بپردازید. رابط کاربری (تصویر ۵) در نظر گرفته شده برای کنسول بازی پلی استیشن ۳، از رابط تلویزیون های سونی در سال ۲۰۰۶ کپی برداری شده بود و این مسئله در نسخه جدید نیز دیده می شود.
منوی PS4
کنسول پلی استیشن ۴ در حال حاضر از رابط کاربری تلویزیون های سال ۲۰۱۳ سونی بهره می برد و بهینه سازی های خوبی برای استفاده کلید های جدید Options و Share وجود دارد. شما در هر لحظه و در هر شرایطی، تنها با فشردن کلید Play Station به بخش بازی ها خواهید رفت و به لطف پردازنده هشت هسته ای، این مرحله بسیار سریع صورت می گیرد. در رابط کاربری جدید، از بخش User/PSN ID می توانید به سادگی گذر کنید و نیازی نیست این بخش را به صورت اجباری مشاهده کنید. قابلیت دانلود مستقیم پروفایل شخصی (PSN) و قرار دادن آن روی رابط کاربری پلی استیشن ۴ وجود دارد. در صورتی که بخواهید با بهره گیری از پروفایل خود، از کنسول بازی دوست خود استفاده کنید، قادر به دانلود و بارگذاری موقتی پروفایل خواهید بود و پس از اتمام کار نیز می توانید آن را حذف کنید. قابلیت جدید رابط کاربری PS4 که پس از ورود آن به بازار و به صورت ارائه یک به روز رسانی در اختیار کاربران قرار گرفت، قابلیت Sleep بود که به شما امکان قرار دادن کنسول در حالت کمترین مصرف توان، بدون خاموش یا Reset شدن و از دست رفتن ذخیره بازی را می دهد. یکی از موارد بهینه سازی دیگری که در پلی استیشن ۴ به چشم می خورد، قابلیت های آنلاین است. در PS4 می توانید به سادگی از لیست دوستان (تصویر ۶) خود، یک نفر را انتخاب کنید و با یکدیگر به رقابت بپردازید.
بازی آنلاین PS4
همچنین قادر خواهید بود تا با هشت نفر از دوستان خود به صورت آنلاین به بحث و تبادل نظر بپردازید. صفحه اصلی رابط کاربری PS4 شامل جدیدترین اخبار در خصوص روند بازی دوستان شماست که از طریق سرویس PSN به کنسول خود اضافه کرده اید.این محیط با نام What’s New (تصویر ۷) شناخته می شود و جدیدترین اخبار در خصوص روند پیشرفت دوستان شما در بازی های مختلف به نمایش در خواهد آمد تا بتوانید بر این اساس، بازی های خود را با سرعت بیشتری ادامه دهید.
منوی اخبار جدید PS4
در حقیقت این حالت یک حس رقابتی بین دوستان در سرویس PSN به وجود می آورد و همین مسئله شما را به سپری کردن زمان بیشتر برای بازی تشویق می کند. در رابط کاربری جدید سونی، قابلیت اضافه کردن ۲۰۰۰ دوست آنلاین در سرویس PSN وجود دارد که نسبت به نسل گذشته، پیشرفت قابل قبولی به شمار می آید. اما همچنان مشکل بزرگی به نام مدیریت دوستان وجود دارد و هیچ روشی نیز برای کنترل دوستان و نمایش اطلاعات آنها در حالت What’s New وجود ندارد.در صورتی که شما ۲۰۰۰ دوست داشته باشید، مجبور به مشاهده اطلاعات این تعداد در صفحه خانگی رابط کاربری خواهید بود که تصور چنین موردی بسیار وحشتناک است. امکان یکپارچه سازی حساب کاربری PSN و فیس بوک و همچنین اشتراک گروه های کاربری در کنسول پلی استیشن ۴ وجود دارد، ولی جای خالی یک رابط مدیریتی برای کنترل دوستان و گروه های کاربری به شکل قابل توجهی احساس می شود. سیستم استریم Twitch در کنسول جدید سونی، قابلیت تبدیل ویدئو و آپلود آنها را در شبکه های تحت کنترل دارد، اما مسئله نگران کننده، کیفیت پایین ویدئوهای تبدیل شده با وجود مشخصات سخت افزاری PS4 است که سونی می توانست در این بخش بسیار بهتر عمل کند. یک هندزفری (تصویر ۸) نیز برای مکالمات اینترنتی در شبکه پلی استیشن در نظر گرفته شده که در مقابل نمونه همراه با اکس باکس وان، چندان به چشم نخواهد آمد. بخش فروشگاه آنلاین سونی PS4 به نسخه قبلی شباهت دارد ولی با این حال در چند سال گذشته، همواره روی بهینه سازی این بخش کارهای فراوانی صورت گرفته، هر چند همچنان مشکلاتی در جست و جوی عناوین و مدیریت آنها از نسل گذشته به ارث مانده است.
هندزفری
ارتباط با PS VITA
کنسول دستی PS VITA به عنوان یک شاهکار در میان تجهیزات سرگرمی قابل حمل شناخته می شود و امکانات متعدد آن می تواند هر فردی را وسوسه کند. باید به این مسئله اشاره کنیم که امکانات متعدد کنسول دستی سونی همچنان ادامه دارد و با استفاده از شبکه بی سیم، قادر به انجام بازی های PS4 روی کنسول PS VITA توسط قابلیت Remote Play (تصویر ۹) خواهید بود.
کنسول PS Vita
در حقیقت نقش صفحه نمایش و گیم پد به صورت یک دستگاه کامل توسط VITA انجام می گیرد. کنترل کامل بازی هایی مانند Battlefield 4، Assassin Creed 4 و Kill zone: Shadow Fall توسط فناوری Remote Play امکان پذیر است و تجربه این مسئله بسیار لذت بخش خواهد بود، به شرطی که بودجه کافی برای خرید هر دو کنسول PS4 و PS Vita را در حساب بانکی خود داشته باشید.
اکس باکس وان
نسل جدید کنسول بازی کمپانی مایکروسافت پس از هشت سال انتظار، وارد بازار شد که پس از این وقفه طولانی، انتظار کاربران و دوستداران نیز از این کنسول بسیار بالا است. این در حالی است که سونی با ارائه سرویس و امکانات جدید و همچنین کارآیی بالا در اجرای بازی ها، حریف بسیار سر سختی برای XBOX One (تصویر ۱۰) به شمار می رود.
اکس باکس وان
اکس باکس ۳۶۰ که هم اکنون نسل قبلی کنسول بازی مایکروسافت به شمار می رود، در سال ۲۰۰۸ با دریافت یک به روز رسانی که رابط کاربری کنسول را به New Xbox Experience تغییر می داد، قابلیت هایی مانند اضافه کردن آواتار شخصی، چت همزمان هشت کاربر و استریم کردن ویدئو ها، برای اولین بار قدم به دنیای کنسول های بازی گذاشتند. در سال ۲۰۱۰ نیز برای اولین بار سرویس کنترل توسط حرکت و صدا، با رونمایی از Kinect معرفی شد که گامی بزرگ در دنیای کنسول ها به شمار می رفت. در سال ۲۰۱۲، کاربران سیستم عامل ویندوز نیز اجازه استفاده از Kinect را یافتند و این گام بزرگی در فراگیر شدن استفاده از سیستم کنترل با حرکت و صدا به شمار می رفت. مشخصات سخت افزاری اکس باکس وان در جدول شماره ۲ قرار گرفته است. در بخش سخت افزاری شاهد حضور یک پردازنده هشت هسته ای ۶۴ بیتی بر پایه معماری AMD Jaguar است که هسته های پردازنده با فرکانس ۱.۷۵ گیگاهرتز فعالیت می کنند.در حقیقت هشت هسته پردازشی، مانند PS4 شامل دو ماژول چهار هسته ای می شود و هشت گیگابایت حافظه DDR3 با پهنای باند ۶۸.۳ گیگابایت در ثانیه به پردازش بهتر کمک می کند. مایکروسافت برای جبران این عقب ماندگی، با استفاده از ۳۲ مگابایت حافظه ESRAM، پهنای باند را به صورت شبیه سازی شده به ۱۹۲ گیگابایت در ثانیه می رساند. در بخش گرافیک، تعداد واحد های پردازشی اکس باکس وان به میزان ۶ واحد کمتر از پلی استیشن ۴ است و به همین دلیل پردازش گرافیکی در کنسول جدید سونی به شکل بهتری صورت می گیرد.
اجزاء
مشخصات
پردازنده مرکزی
هشت هسته ای ۶۴ بیتی AMD Jaguar
پردازنده گرافیکی
موتور گرافیکی AMD Radeon GCN با ۱۲ واحد پردازشی و سرعت ۱.۲۳ ترافلاپ
حافظه
هشت گیگابایت از نوع DDR3 با فرکانس ۲۱۳۳ مگاهرتز
درایو نوری
بلوری
ورودی و خروجی
سه پورت USB 3.0 و HDMI
امکانات ارتباطی
پورت شبکه اترنت گیگابیتی
شبکه بی سیم ۸۰۲.۱۱ b/g/n
خروجی تصویری
HDMI
کنترلر Xbox One
دسته بازی اکس باکس وان (تصویر ۱۱) بر خلاف کنسول سونی، فاقد کلید های متعدد است و احساس سادگی آن از نسل گذشته به یادگار مانده است.
کنترلر xbox one
مایکروسافت که با طراحی دسته بازی اکس باکس ۳۶۰ و جابه جا کردن استیک سمت چپ با کلید های جهت نما، تجربه ای جدید را به وجود آورد و این تجربه در اکس باکس وان نیز دیده می شود. از نظر ظاهری، دسته بازی وان بسیار زیباتر از نسل گذشته به نظر می رسد و کیفیت ساخت آن نیز تفاوت های چشم گیری دارد. کلید Xbox در دسته بازی جدید به بالاترین نقطه منتقل شده ولی دو کلید Back و Start در مکان قبلی خود باقی ماندند. برای عمل کردن کلید ها، نیاز کمتری به فشردن آنها نسبت به نسل گذشته وجود دارد و همین مسئله روی سادگی در استفاده از آن بسیار تاثیرگذار است. کنترلر بی سیم اکس باکس وان با استفاده از شبکه Wi-Fi در فرکانس ۵ گیگاهرتز با کنسول ارتباط برقرار می کند و تامین توان آن توسط دو باتری AA قابل تعویض صورت می گیرد و می توانید از باتری های قابل شارژ برای کاهش هزینه در خرید باتری جدید، بهره ببرید. البته نکته قابل توجه، عدم وجود باتری های قابل شارژ و همچنین شارژر مخصوص در بسته بندی Xbox است. بهره گیری از شبکه Wi-Fi برای ارتباط با دسته بازی، سبب حذف برابری روتر بی سیم می شود و در نتیجه سرعت انتقال اطلاعات بین Xbox One و کنترلر آن افزایش می¬یابد. عدم وجود باتری های قابل شارژ در جعبه Xbox One یک حس غیر حرفه ای به کاربران منتقل می کند و قیمت بالاتر این کنسول در مقابل PS4، این مورد را بسیار آزار دهنده می کند. تغییرات صورت گرفته در کنترلر، بسیار کم ولی تاثیرگذار هستند و این موارد سادگی استفاده از آن را بیشتر از کنترلر Xbox 360 کرده است.
رابط کاربری و امکانات نرم افزاری
افرادی که پیش از این اکس باکس ۳۶۰ را تجربه کردند، با کنسول جدید احساس غریبی نخواهند داشت، زیرا به روز رسانی New Xbox Experience در سال ۲۰۰۸، آغاز پروژه اکس باکس وان بود و روند به روز رسانی به صورت موازی ادامه پیدا کرد. به همین دلیل، امکانات و مواردی که در وان ارائه شده، بسیار آشنا است و نکته عجیب یا تعجب برانگیزی در آن دیده نمی شود. رابط کاربری مورد استفاده در اکس باکس وان، بر اساس رابط کاربری Metro در ویندوز هشت طراحی شده (تصویر ۱۲)
منوی Xbox one
و در حالت نمایش اطلاعات مربوط به برنامه ها و بازی ها، شاهد نمایش اطلاعات به صورت دو ردیف (تصویر ۱۳)، مانند PS4 خواهیم بود.
منوی Xbox one
بخش دیگر رابط کاربری به Store اختصاص یافته و سرعت بارگذاری و کار با آن نسبت به اکس باکس ۳۶۰ افزایش یافته است. با این حال مشکل قدیمی و مشابه با PS4 در جست و جوی عناوین بازی در فروشگاه، همچنان وجود دارد. این مسئله در حالتی که بازی مورد نظر شما به صورت یک سری دنباله دار و با اسامی مختلف وارد بازار شود، مشکل بسیار پیچیده ای می شود. یکی از قابلیت های مهم اکس باکس وان، استفاده از Kinect (تصویر ۱۴) در فعال سازی بازی، DLC و باندل های تشویقی است و نیازی به وارد کردن کد فعال سازی نیست.
کینکت
در این حالت کد QR درج شده روی بسته بازی، DLC یا باندل تشویقی، وارد رابط کابری می شوید و نیازی نیست تا با کنترلر خود به جنگ کاراکترها بروید. به طور حتم هیچ کدام از کاربران، نسبت به وارد کردن ۲۵ کاراکتر با استفاده از صفحه کلید مجازی، میل باطنی نشان نخواهند داد و وجود این قابلیت، یک ویژگی بسیار مفید به شمار می رود. فناوری فرمان صوتی Kinect در کنسول جدید بسیار کارآمد عمل می کند و می توانید روی آن به خوبی حساب باز کنید. هر چند با این وجود، باید خود را با جملات قابل درک هماهنگ کنید، برای خاموش کردن کنسول باید عبارت “Xbox, Turn Off” را بیان کنید تا با سرعت خوبی، این دستور را اجرا کند. همچنین فناوری تشخیص چهره برای وارد شدن به حساب کاربری به خوبی عمل می کند و برای این کار تنها کافی است تا جلوی کینکت بنشینید. برای اینکه حال و هوای شما به خوبی عوض شود، رابط Kinect پس از ورود به حساب کاربری، با گفتن عبارت Hello مراسم استقبال را برپا می کند. مایکروسافت روی تمامی قابلیت های بیان شده در خصوص Kinect به درستی صحبت کرده و همه این موارد به خوبی فعالیت می کنند. با استفاده از همگام سازی اکس باکس وان و تلویزین هوشمند سونی، با اعلام شبکه تلویزیونی مورد علاقه خود، همان شبکه توسط کینکت فراخوانی می شود و دیگر نیازی به استفاده از ریموت کنترل نخواهد بود. اکنون زمان آن فرا رسیده تا کمی به قابلیت های آنلاین Xbox One بپردازیم که یکی از مهم ترین موارد، افزایش تعداد دوستان به ۲۰۰۰ نفر است (در کنسول Xbox 360 تنها قادر به اضافه کردن ۱۰۰ نفر در لیست دوستان بودید. امکان پیگیری پروفایل آنلاین دوستان مانند شبکه اجتماعی توئیتر و در پروفایل هر کاربر، اطلاعاتی در خصوص فعالیت آنها در بازی ها وجود دارد. هندزفری (تصویر ۱۵) با کیفیت و زیبای در نظر گرفته شده توسط مایکروسافت، به لطف وجود Codec شبکه اسکایپ، کیفیت بسیار خوبی دارد و صدایی رسا و واضح به گوش شما خواهد رسید. قابلیتی به نام Xbox Live (تصویر ۱۶) در کنسول بازی مایکروسافت به عنوان یک ویژگی بسیار مهم شناخته می شود و می توان از این مورد به عنوان یک برگ برنده در مقابل سونی نام برد.
بازی آنلاین در ذهن تمام کاربران، وجود یک کامپیوتر، مودم و یک سرویس اینترنت با پینگ پایین را تداعی می کند ولی با استفاده از اکس باکس وان می توانید بازی آنلاین با دوستان خود را روی یک کنسول تجربه کنید. هر چند سونی نیز با استفاده از سرویس اختصاصی PSN، قابلیت بازی آنلاین را در کنسول PS4 امکان پذیر کرده، اما وجود ۳۰۰.۰۰۰ سرور در سراسر جهان برای اکس باکس وان، سرعتی فراتر از شبکه پلی استیشن برای شما فراهم می سازد. سرور های مایکروسافت برای اکس باکس وان، بر اساس سرویس ابری فعالیت می کنند و سرعت بسیار مناسبی دارند. سرویس Smart Match به دو دوست اجازه آغاز بازی آنلاین را می دهد و در صورتی که یکی از دوستان بخواهد با شما بازی کند، یک پیام دعوت توسط سرویس برایتان ارسال می شود. امکان استریم به صورت زنده در اکس باکس وان قابل پشتیبانی است ولی هنگام ورود کنسول به بازار، چنین قابلیتی در نظر گرفته نشده و باید منتظر به روز رسانی برای رابط کاربری بمانید. البته برخی قابلیت های آنلاین دیگر اکس باکس وان نیز در نسخه اولیه آن وجود ندارد و مایکروسافت اعلام کرده که این امکانات در قالب یک به روز رسانی به کنسول اضافه می شود. ضبط و اشتراک گذاری ویدئو از بازی ها با گفتن عبارت “Xbox, record that” آغاز می شود و با گفتن عبارت “Xbox, go to game DVR” به بخش ویدئوهای ضبط شده خواهید رفت. ویدئو ها در سرویس SkyDrive ذخیره می شوند و تنها امکان ضبط ویدئو تا مدت ۳۰ ثانیه وجود دارد. قابلیت اشتراک گذاری در یوتیوب به صورت مستقیم و در شبکه های اجتماعی مانند فیس بوک و توئیتر توسط نرم افزار امکان پذیر خواهد بود. جدا از سرویس های آنلاین، در بخش ویدئو، قادر به انتقال فیلم از تجهیزات مجهز به سیستم عامل ویندوز هفت و هشت توسط فناوری DLNA خواهید بود، اما قابلیت انتقال مستقیم از کامپیوتر به کنسول وجود ندارد و دلیل آن نیز عدم پشتیبانی بسیاری از فرمت های ویدئویی توسط اکس باکس وان است.
ارتباط با تبلت و گوشی هوشمند
مانند قابلیت Remote Play در کنسول سونی PS4 که به شما امکان بازی در کنسول دستی PS Vita را می داد، مایکروسافت نیز قابلیت مشابهی با نام Smart Glass (تصویر ۱۷) را به صورت یک نرم افزار در نظر گرفته است.
قابلیت اسمارت Glass
با استفاده از این قابلیت، قادر به انجام بازی روی تبلت و گوشی هوشمند خود خواهید بود. تمامی گوشی های هوشمند و تبلت های مجهز به سیستم عامل های اندروید، iOS، ویندوزفون و ویندوز ۸/RT برای نصب نرم افزار Smart Glass آمادگی لازم را دارند و برای ارتباط بین کنسول و دستگاه قابل حمل، تنها به شبکه Wi-Fi نیاز خواهید داشت. ارتباط میان تجهیزات همراه و کنسول اکس باکس وان با استفاده از برنامه Smart Glass با کمی تاخیر همراه است که می تواند در برخی موارد، شما را از انجام بازی روی گوشی یا تبلت منصرف کند.
کدام را بخریم؟
اکنون که به پایان کار رسیدیم، به طور حتم این سوال در ذهن شما شکل خواهد گرفت که کدام کنسول را باید خریداری کنیم. اگر شما یک طرفدار کنسول اکس باکس یا پلی استیشن هستید، این بخش را مطالعه نکنید، چون تاثیری برای تصمیم گیری شما نخواهد داشت. روی صحبت ما در این بخش با کاربرانی است که طرفدار برند یا محصولی نیستند و تنها می خواهند بر اساس مبلغ پرداختی خود، بهترین انتخاب را انجام دهند. در این شرایط با در نظر گرفتن تمامی قابلیت ها و امکانات، لقب برترین کنسول بازی حال حاضر را به پلی استیشن ۴ اهدا خواهیم کرد که از نظر قدرت سخت افزاری، امکانات جانبی، کیفیت و قیمت شرایط بهتری نسبت به Xbox One دارد. مایکروسافت در برخی از بخش های سخت افزاری و نرم افزاری، کوتاهی کرده و امکانات را به صورت کامل در اختیار شما قرار نمی دهد، این در حالی است که سونی هر آنچه که قابل پشتیبانی است، از ابتدا برای شما فراهم می کند. هر چند تصمیم گیرنده نهایی، شما خواهید بود، اما اگر نظر ما را بخواهید، کنسول PS4 سونی را پیشنهاد خواهیم داد.
سونی اریکسون اکسپریا X10 مینی؛ کوچکتر از کوچک!
تا به حال چند گوشی سونی اریکسون مهمان موزهی گجتهای رترو دیجیکالا مگ شدهاند. یکی از این گوشیها سونی اریکسون اکسپریا X10 بود که به عنوان اولین گوشی اندرویدی سونی اریکسون جایگاه مهمی دارد. نکتهی جالب این است که اگر این گوشی به جای سال ۲۰۰۹ میلادی، چند سال دیرتر معرفی شده بود، احتمالا انتظار داشتیم با توجه به صفحهنمایش کوچک ۴ اینچی، نام آن اکسپریا X10 مینی باشد. ولی اشتباه نکنید؛ سونی اکسپریا X10 مینی نام نسخهی کوچکتری از اکسپریا X10 است که وجود خارجی هم داشته! این هفته قصد داریم با هم نگاهی به این گوشی کوچکتر از کوچک بیندازیم.
سونی اریکسون اکسپریا X10 مینی چند ماه پس از برادر بزرگترش در تاریخ ۱۴ فوریه سال ۲۰۱۰ معرفی شد. اکسپریا X10 مینی دومین گوشی سونی اریکسون بود که از سیستمعامل اندروید استفاده میکرد. این گوشی با صفحهنمایشی ۲٫۵ اینچی و بدنهای کوچکتر از یک قالب صابون (بهتر است صابونی را تصور کنید که چند بار هم با آن استحمام کردهاید)، کاملا لیاقت لقب مینی را داشت. البته شک داریم که با استانداردهای امروز دیگر لیاقت لقب گوشی را داشته باشد! اکسپریا X10 مینی در واقع یکی از کوچکترین گوشیهای اندرویدی است که جهان تا به حال به خود دیده. پیشنهاد میکنیم ویدیوی زیبای زیر را ببینید تا بیشتر با X10 مینی آشنا شوید.
شاید تصور کنید در صفحهنمایش ۲٫۵ اینچی اکسپریا X10 مینی با رزولوشن ۳۲۰ در ۲۴۰ پیکسل هیچ کاری نمیتوان کرد. بله حق با شماست! در صفحهنمایش ۲٫۵ اینچی اکسپریا X10 مینی با رزولوشن ۳۲۰ در ۲۴۰ پیکسل هیچ کاری نمیتوان کرد. البته اگر منصفانه بگوییم رابط کاربری سونی اریکسون نسبت به زمان خودش خیلی خوب بود. سونی اریکسون رابط کاربری اکسپریا X10 را برای نسخهی مینی به شکلی تغییر داده بود که بیشترین استفاده را از فضا ببرد. ولی ضربهی اصلی را زمانی میخوردید که میفهمیدید، کیبورد مجازی QWERTY روی صفحهنمایش کوچک اکسپریا X10 مینی جا نشده، و به همین دلیل سونی اریکسون از یک کیپد مجازی (مثل گوشیهای قدیمی دکمهای) روی آن استفاده کرده است. البته ناگفته نماند سونی اریکسون اندکی بعد یک نسخهی خیلی حرفهای از این گوشی با نام اکسپریا X10 مینی پرو معرفی کرد که مهمترین تفاوت آن داشتن کیبورد فیزیکی کشویی QWERTY بود!
اکسپریا X10 مینی علاوه بر قد و قوارهی بیرونی از نظر مشخصات درونی هم تا حدی نسبت به X10 آب رفته بود؛ پردازنده از ۱ گیگاهرتز به ۶۰۰ مگاهرتز، رم از ۳۸۴ مگابایت به ۱۲۸ مگابایت، حافظهی داخلی از ۳۲ گیگابایت به ۱۶ گیگابایت و دوربین از ۸ مگاپیکسل به ۵ مگاپیکسل رسیده بود. اکسپریا X10 مینی ابتدا با اندروید نسخهی ۱٫۶ راهی بازار و بعدها تا نسخهی ۲٫۱ آپدیت شد. البته اگر اهل روت کردن و ور رفتن با کاستوم رامها باشید، شاید حتی بتوانید نسخهی بتای اندروید ۸ را هم روی آن اجرا کنید.
ما در دیجی کالا مگ قصد داریم با کمک شما یک موزهی گجتهای رترو درست کنیم. اگر هنوز یکی از گوشیهای اکسپریا X10 مینی را دارید از شما دعوت میکنیم از آن عکس گرفته و با هشتگ digikalamag_retro# روی اینستاگرام برای ما ارسال کنید. فراموش نکنید اکانت اینستاگرام دیجیکالا مگ digikalamag@ را هم روی عکسهایتان تگ کنید تا ما متوجه مشارکت شما بشویم. ما هم برای قدردانی از همراهی شما بهترین و خلاقانهترین عکسها را به اسم خودتان روی اینستاگرام دیجیکالا مگ منتشر خواهیم کرد.
VIDEO PRESENTATION
MAURIS VOLUTPAT & METUS
Praesent a nostra lacus aliquet torquent molestie class ullamcorper leo vulputate ut nascetur magnis sociis sodales condimentum mus dignissim a mi sem scelerisque ligula fermentum sociosqu et cursus parturient nostra ultricies vehicula.
WOOD STORE
Interesting Facts
APTENT VESTIBULUM
Nullam suscipit aliquet ad leo ultricies vestibulum non in cubilia eros.
RIDICULUS SCELERIS
Nullam suscipit aliquet ad leo ultricies vestibulum non in cubilia eros.