ممکن است در برخی کسب و کارها داشتن یک سایت سئو شده تاثیر چندانی در افزایش مشتری نداشته باشد و در برخی دیگر برعکس خیلی عالی باشد! لذا قبل از شروع پروژه سئو می بایست تاثیر آن را بررسی کنیم. با استفاده از google keyword planner می توان پیش بینی بسیار دقیقی از نتیجه سئوی سایت انجام داد. بنده قبل از عقد قرارداد سئو، نتیجه بررسی کلمات کلیدی با استفاده از keyword planner را در اختیار مشتریان عزیز قرار می دهم تا بتوانند با اطلاعات دقیق تصمیم گیری نمایند. همچنین با تحلیل نتایج keyword planner می توان ارزش تقریبی سئوی سایت را محاسبه نمود.
برای دسترسی به ابزار قدرتمند google keyword planner می بایست اکانت اختصاصی google adwords داشته باشید.
پاسخ اینگونه سوال ها باتوجه به نیاز و هدف شما متفاوت است. وبسایت های مانند دیجیکالا، وبسایت بانک ها، سازمان ها و امثال اینها را اصولا نمی توان با cms ها (مانند وردپرس) طراحی نمود. از طرفی سایتی که کاملا اختصاصی طراحی می شود و از صفر کدنویسی می شود هزینه بسیار بالایی خواهد داشت. درحالیکه برای یک کسب و کار کوچک یا متوسط نیازی به این هزینه اضافی نیست و بهتر است بیشتر بودجه شما صرف سئو و بهینه سازی شود. طراحی یک سایت بوسیله کدنویسی مزیت محسوب نمی شود. بلکه با توجه به نیاز شما مشخص می شود که آیا باکدنویسی باید سایت طراحی شود یا cms! زمانیکه شما بودجه کمتر از ۵۰ میلیون تومان برای طراحی سایت و سئوی خود در نظر دارید و این امکان وجود دارد که با وردپرس سایت خود را طراحی کنید هزینه کردن برای طراحی سایت با کدنویسی یک اشتباه استراتژیک است. بطور خلاصه:
- طراحی سایت بوسیله کدنویسی هیچ مزیت سئویی ندارد؛ زبان برنامه نویسی و سیستم مدیریت محتوا بطور مستقیم جز فاکتورهای سئو بحساب نمی آید.
- طراحی سایت بوسیله کد نویسی هیچ مزیت گرافیکی ندارد. بوسیله وردپرس می توانید وبسایت خود را به هر شکل دلخواهی و بدون هیچگونه محدودیت طراحی نمایید.
- cms هایی مانند وردپرس نمی توانند هر نیازی را برطرف کنند. وبسایت هایی که مستلزم امکانات منحصر به فرد هستند و نیازمند امنیت بسیار بالا هستند (مانند سایت سازمان سنجش) نمی توانند از cmsها استفاده کنند.
- درصورتی که وردپرس یا سایر cmsها تمام نیاز شما را برطرف می کند طراحی سایت بوسیله کدنویسی یک انتخاب اشتباه است و هزینه های شما را بی دلیل چند برابر می کند و در آینده توسعه سایت شما را محدود می نماید. همچنین وابستگی شما به طراح بیشتر خواهد شد و درصورت بروز مشکل براحتی نمی توانید طراح یا پشتیبان سایت خود را عوض کنید.
با توجه به اهمیت سوال با یک مثال موضوع را بطور دقیق شرح می دهیم. فرض کنید برای طراحی یک بروشور می خواهیم برروی جلد آن عکس یک سیب را قرار دهیم. هم می توانیم از تصاویر موجود در وبسایتهایی مانند freepik.com استفاده کنیم. و یا با صرف هزینه بوسیله عکاسی این تصویر را خلق کنیم. فرض کنیم تصویر موجود در سایت freepik از نظر زیبایی نیز بهتر از تصویری باشد که خودمان عکس برداری کرده ایم. با این وجود به نظر شما کدام یک از روش ها بهتر است؟پاسخ این سوال را نمی توان بطور مطلق داد. اگر می خواهید بروشور را در تعداد کم چاپ کنید یا برند شما برند خیلی مطرحی نیست نیازی به عکاسی ندارید. اما اگر بعنوان مثال انتشارات گاج بخواهد برروی جلد کتاب از تصویر سیب استفاده نماید بالاجبار باید از تصویر اختصاصی استفاده نماید. پس نمی توان این دو روش را اساسا باهم مقایسه کرد. در مواردی مجبور به استفاده از طراحی اختصاصی داریم و در موارد دیگر استفاده از طرح اختصاصی صرفا یک وسواسیت و هزینه اضافی است.
وردپرس بیشترین استفاده را در بین سیستم های مدیریت محتوا در دنیا و ایران دارد و از این رو توسعه دهندگان وب توجه بیشتری به وردپرس دارند و دائما در حال ارتقاء امکانات ، امنیت ، سرعت و زیبایی این سیستم مدیریت محتوا هستند.
همچنین ممکن است در آینده بخواهید امکاناتی را به وبسایت اضافه نمایید یا تغییراتی در ساختار و ظاهر آن ایجاد کنید. اگر سایت شما با چیزی غیر از وردپرس طراحی شده باشد احتمال زیاد دچار مشکل خواهید شد.
بدون مشخص نمودن جزئیات یک پروژه طراحی سایت و سئو نمی توان قیمتی برای آن مشخص کرد. برای مشخص شدن یک پروژه می بایست سیستم مدیریت محتوا، میزان تولید محتوا، کلمات کلیدی و اهداف سئو، امکانات سایت، استانداردهای تضمین شده، کیفیت هاست، کیفیت پشتیبانی و … مشخص شده و در پیش فاکتور قید شود.
بطور کلی اگر خدمات دریافتی شما از شرکت طراحی سایت به اندازه مبلغ پرداختی شما باشد مطمئنا تجربه بسیار خوبی از تبلیغات اینترنتی و سئو خواهید داشت. اما اگر مبلغ پرداختی شما صرف پورسانت شرکت طراحی سایت و هزینه های جاری آن شود و تنها بخشی از مبلغ پرداختی صرف سایت شما گردد ممکن است نتیجه مطلوبی نگیرید.
چرا یک وبسایت به پشتیبانی نیاز دارد؟
- سیستم مدیریت محتوا، پلاگین و ماژول ها، تِم سایت و … هر چند وقت یکبار نیازمند آپدیت هستند.
- ممکن است مشکلات پیش بینی نشده رخ دهد و نیازمند برطرف کردن سریع آنها باشیم.
- هاست، دامین، گواهینامه ssl، و برخی خدمات دیگر که از سایر فروشگاه های اینترنتی برای وبسایت تهیه شده است نیازمند تمدید سالیانه هستند.
- درصورتی که وبسایت بطور منظم بروز رسانی نشده و مطالب جدید اضافه نشود جایگاه خود را بطور تدریجی در گوگل از دست خواهد داد.
- ممکن است با گذشت زمان بخواهید مطالب وبسایت را تغییر دهید. مانند: شماره تماس، آدرس، قیمت ها، شعارها، تخفیف ها، جشنواره ها، تصاویر و هر مطلب دیگر
- ممکن است در آینده بخواهید تغییرات کلی در ساختار وبسایت خود ایجاد نمایید، مانند: راه اندازی فروشگاه آنلاین، درگاه پرداخت، سیستم رزرو آنلاین، چت آنلاین، ایجاد صفحه اختصاصی برای کاربران و …
در یک پروژه طراحی سایت و سئو، می بایست جزئیات خدمات پشتیبانی بطور دقیق مشخص شود. عموما پشتیبانی سایت چند ماه اول بصورت رایگان بوده و بعد از آن با توجه به نیاز مشتریان، پشتیبانی سایت تعریف شده و هزینه آن مشخص می شود.
قبل از هزینه کردن برای طراحی سایت و سئو با ابزارهایی مانند google keyword planner کلمات کلیدی مورد نظر خود را بررسی نمایید تا مطمئن شوید کلمات ارزش سئو داشته باشند. اگر به این ابزار دسترسی ندارید می توانید از یک طراح سایت بخواهید این کار را برای شما انجام دهد.
اگر سایت سئوشده در موضوع کسب و کار شما سود ده باشد درصورتی می توانید شما نیز به این سود برسید که به اندازه ای که پول پرداخت می کنید خدمات دریافت کنید. با توجه به عدم آشنایی کارفرمایان به موضوع سئو، در بسیاری از موارد درصد بسیار کمی از مبلغ پرداختی شما در نهایت برروی سایت شما هزینه می شود. اگر طراحی و سئوی سایت خود را بدون واسطه به یک طراح بسپارید تا ۶۰درصد می توانید در هزینه های خود صرفه جویی نمایید.
بعد از مشخص شدن مبلغ قرارداد طراحی سایت و سئو، طراح می بایست این هزینه را بطور بهینه بین بخش های مختلف سایت تخصیص دهد. بعنوان مثال اگر هدف شما سئوی سایت است و کسب و کار شما در حد کوچک یا متوسط است نیازی نیست هزینه زیادی برای هاست خود انجام دهید. چون احتیاجی به هاست قدرتمند ندارید. نیازی نیست ماژول های پیشرفته و امکانات زیاد در سایت داشته باشید. و یا احتیاجی به این نخواهید داشت که سایت شما از صفر و با کد نویسی اختصاصی طراحی شود. و می بایست بیشترین هزینه خود را صرف سئو (تولید محتوا + ریپورتاژ آگهی + بهینه سازی) نمایید. بسیاری از موارد که باعث افزایش هزینه طراحی می شود (مانند کد نویسی اختصاصی، هاست بسیار قوی و …) ممکن است برای وبسایت شما نیاز نباشد. پس با توجه به نیازهای خود تحقیق نمایید کدام فاکتورها برای شما مهم است و کیفیت آنها را از طراح بخواهید.
اصولا یک پیمانکار باید پس از تحویل گرفتن سایت خود از طراح، آنرا آنالیز نموده تا مطمئن شود که سایت طبق استانداردهای روز و موارد قید شده در فاکتور طراحی شده باشد. اینکار نیازمند دانش خاصی نیست و ابزارهای رایگان بسیاری بصورت آنلاین وجود دارد که تنها با وارد کردن آدرس سایت خود می توانید سایت خود را آنالیز کنید. در پایین این صفحه می توانید مقاله بنده درخصوص ابزارهای آنالیز سایت را در قالب PDF دانلود نمایید.