تا به حال چند گوشی سونی اریکسون مهمان موزهی گجتهای رترو دیجیکالا مگ شدهاند. یکی از این گوشیها سونی اریکسون اکسپریا X10 بود که به عنوان اولین گوشی اندرویدی سونی اریکسون جایگاه مهمی دارد. نکتهی جالب این است که اگر این گوشی به جای سال ۲۰۰۹ میلادی، چند سال دیرتر معرفی شده بود، احتمالا انتظار داشتیم با توجه به صفحهنمایش کوچک ۴ اینچی، نام آن اکسپریا X10 مینی باشد. ولی اشتباه نکنید؛ سونی اکسپریا X10 مینی نام نسخهی کوچکتری از اکسپریا X10 است که وجود خارجی هم داشته! این هفته قصد داریم با هم نگاهی به این گوشی کوچکتر از کوچک بیندازیم.
سونی اریکسون اکسپریا X10 مینی چند ماه پس از برادر بزرگترش در تاریخ ۱۴ فوریه سال ۲۰۱۰ معرفی شد. اکسپریا X10 مینی دومین گوشی سونی اریکسون بود که از سیستمعامل اندروید استفاده میکرد. این گوشی با صفحهنمایشی ۲٫۵ اینچی و بدنهای کوچکتر از یک قالب صابون (بهتر است صابونی را تصور کنید که چند بار هم با آن استحمام کردهاید)، کاملا لیاقت لقب مینی را داشت. البته شک داریم که با استانداردهای امروز دیگر لیاقت لقب گوشی را داشته باشد! اکسپریا X10 مینی در واقع یکی از کوچکترین گوشیهای اندرویدی است که جهان تا به حال به خود دیده. پیشنهاد میکنیم ویدیوی زیبای زیر را ببینید تا بیشتر با X10 مینی آشنا شوید.
شاید تصور کنید در صفحهنمایش ۲٫۵ اینچی اکسپریا X10 مینی با رزولوشن ۳۲۰ در ۲۴۰ پیکسل هیچ کاری نمیتوان کرد. بله حق با شماست! در صفحهنمایش ۲٫۵ اینچی اکسپریا X10 مینی با رزولوشن ۳۲۰ در ۲۴۰ پیکسل هیچ کاری نمیتوان کرد. البته اگر منصفانه بگوییم رابط کاربری سونی اریکسون نسبت به زمان خودش خیلی خوب بود. سونی اریکسون رابط کاربری اکسپریا X10 را برای نسخهی مینی به شکلی تغییر داده بود که بیشترین استفاده را از فضا ببرد. ولی ضربهی اصلی را زمانی میخوردید که میفهمیدید، کیبورد مجازی QWERTY روی صفحهنمایش کوچک اکسپریا X10 مینی جا نشده، و به همین دلیل سونی اریکسون از یک کیپد مجازی (مثل گوشیهای قدیمی دکمهای) روی آن استفاده کرده است. البته ناگفته نماند سونی اریکسون اندکی بعد یک نسخهی خیلی حرفهای از این گوشی با نام اکسپریا X10 مینی پرو معرفی کرد که مهمترین تفاوت آن داشتن کیبورد فیزیکی کشویی QWERTY بود!
اکسپریا X10 مینی علاوه بر قد و قوارهی بیرونی از نظر مشخصات درونی هم تا حدی نسبت به X10 آب رفته بود؛ پردازنده از ۱ گیگاهرتز به ۶۰۰ مگاهرتز، رم از ۳۸۴ مگابایت به ۱۲۸ مگابایت، حافظهی داخلی از ۳۲ گیگابایت به ۱۶ گیگابایت و دوربین از ۸ مگاپیکسل به ۵ مگاپیکسل رسیده بود. اکسپریا X10 مینی ابتدا با اندروید نسخهی ۱٫۶ راهی بازار و بعدها تا نسخهی ۲٫۱ آپدیت شد. البته اگر اهل روت کردن و ور رفتن با کاستوم رامها باشید، شاید حتی بتوانید نسخهی بتای اندروید ۸ را هم روی آن اجرا کنید.
ما در دیجی کالا مگ قصد داریم با کمک شما یک موزهی گجتهای رترو درست کنیم. اگر هنوز یکی از گوشیهای اکسپریا X10 مینی را دارید از شما دعوت میکنیم از آن عکس گرفته و با هشتگ digikalamag_retro# روی اینستاگرام برای ما ارسال کنید. فراموش نکنید اکانت اینستاگرام دیجیکالا مگ digikalamag@ را هم روی عکسهایتان تگ کنید تا ما متوجه مشارکت شما بشویم. ما هم برای قدردانی از همراهی شما بهترین و خلاقانهترین عکسها را به اسم خودتان روی اینستاگرام دیجیکالا مگ منتشر خواهیم کرد.